You are here

Fosta consilieră a lui Marian Lupu este noua directoare a Teleradio Găgăuzia

20 September 2013
1612 reads

Ana Harlamenco, fosta consilieră a ex-președintelui Parlamentului Marian Lupu, a fost numită, vineri, directoarea companiei publice Teleradio Găgăuzia, informează Ziarul Național. Aceasta a fost aleasă în urma unui concurs, cu șase voturi.

În aceeași zi, Maria Parfenova a fost desemnată directoarea postului public de radio din Găgăuzia. Concursul pentru numirea șefului televiziunii publice găgăuze urmează să se repete, pentru că vineri niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Pentru postul Anei Harlamenco și-au mai depus dosarele de aplicație și directorul interimar al instituției Vitalie Gaidarjî, fostul președinte al Curții de Conturi Elena Peeva, jurnaliștii Ruslan Casîm și Mihail Rotari, precum și oamenii de afaceri Ilie Anastasov și Grigorie Radov.

Ana Harlamenco a fost secretar de presă al Comitetului Executiv al Găgăuziei între 1996 și 1998, după care a devenit director al Găgăuz TV între 1999 și 2000. Cinci ani mai târziu, ea a fost numită în funcția de redactor-șef al ziarului Soliția Comrat, iar în 2007 a fost printre cei zece jurnaliști ai anului în Republica Moldova pentru activitatea sa la ziarul Stolița Comrat.

Harlamenco a fost aleasă președintă a Adunării Populare a Găgăuziei în iulie 2008. Doi ani și jumătate mai târziu, fostul deputat al Adunării Populare a Găgăuziei Piotr Vlah și-a cerut scuze public, într-un articol publicat de gagauzinfo.md, pentru că ar fi contribuit la numirea ilegală în funcţie Anei Harlamenco. Potrivit acestuia, vice-preşedintele de la acel moment, Demian Caraseni,ar fi trebuit să iasă câștigător. Piotr Vlah a spus că, în 2008, fiind în fruntea Comisiei pentru numărarea voturilor, a refuzat să dea buletinele de vot la aprobare. În ianuarie 2013, Harlamenco a devenit consiliera lui Marian Lupu, păstrându-și postul până când acesta a pierdut funcția de spicher.

sursa foto: www.moldnews.md