You are here

Amnesty International Moldova: Acțiune online pentru salvarea lui Raif Badawi

15 January 2015
1874 reads
Amnesty International Moldova a lansat o acțiune publică online pentru salvarea bloggerului Raif Badawi de tortură și, eventual, de la moartea pe care ar putea s-o provoace cele 1000 de lovituri de bici cu care a fost pedepsit.

În apelul publicat pe pagina sa de Facebook  Amnesty International Moldova îndeamnă toți susținătorii acestui martir să-și facă auzită vocea și să se alăture acțiunii, postând pe pagina evenimentului fotografii cu postere (printate sau desenate) cu mesaje care ar solicita eliberarea lui Raif. 

“Vă rugăm să vă alăturați acțiunii noastre online pentru a-l salva pe Raif. Printați (simplu, alb-negru sau color) unul sau câteva din posterele pe care vi le propunem și faceți o poză cu acel mesaj. Pozele făcute postați-le înapoi pe pagina evenimentului și noi le vom expedia mai departe în speranța că eforturile noastre de la maraton, și aceste poze, și alte acțiuni în întreaga lume îl vor salva pe acest blogger inocent de la o pedeapsă atât de mare”.

Soția lui Raif Badawi, Ensaf Haidar, a relatat pentru Amnesty International: “După loviturile de bici de vinerea trecută Raif are dureri foarte mari. Mi-a spus că în timpul biciuirii a răbdat în liniște durerea fiind mai presus de ea, așa ca în istorie să rămână că el nu a reacționat în niciun fel la această pedeapsă. Starea sănătății lui este deplorabilă și nu-i va permite să reziste la o nouă rundă a loviturilor de bici”.

Peste 30 de mii de persoane au semnat până acum o petiție online adresată regelui saudit Abdullah să-l grațieze pe Badawi. Apelul Amnesty International Moldova vine în susținerea acestei inițiative internaționale.

Amintim că bloggerul Raif Badawi a fost condamnat la zece ani de închisoare și 1000 de lovituri cu biciul pentru că a criticat islamul pe bloggul său „Liberalii saudiți liberi”. Loviturile îi vor fi aplicate în fiecare zi de vineri, după rugăciune. Primele 50 de lovituri bloggerul le-a primit pe 9 ianuarie, iar mâine, 16 ianuarie, urmează alte 50 de lovituri de bici, care se vor repeta apoi timp de 20 de săptămâni.

Foto: Amnesty International Moldova Facebook