You are here

În acest an Ziua Mondială a Radioului a fost dedicată tinerilor

13 February 2015
1241 reads
De Ziua Mondiala a Radioului, consemnata pe 13 februarie,  reprezentanții radiovizualului autohton afirmă că au avut parte de o zi obișnuită de lucru, cu deosebirea că majoritatea programelor au abordat tematica tinerilor, dat fiind ca anul curent UNESCO a dedicat celor tineri Ziua Mondiala a Radioului.
 
“Este o zi plină de semnificații pentru postul nostru, care abordează viața și interesele tinerilor”, ne-a relatat Tatiana Iojiță, Șefa Serviciului Programe Radio Moldova Tineret. Fiind un serviciu nou al IPNA „Teleradio-Moldova”, inaugurarea Radio Moldova Tineret face parte din programul de reformare al Companiei publice. De mai bine doi ani acest post de radio își dezvolta propria grilă de emisie și realizează propriile emisiuni informative, educative, culturale, tematice.
 
“Începând cu luna februarie, Radio Moldova Tineret a lansat și buletine informative, care includ noutăți politice, sociale, informații utile pentru și despre tineri”, a mai adăugat Tatiana Iojiță.

“Facem parte din Radio România, unul din cele mai influente posturi de radio din spațiul românesc și am consemnat împreuna Ziua Mondiala a Radioului, prin difuzarea pe parcursul zilei a mai multor subiecte adresate tinerilor", ne-a comunicat și Vasile State, editor, Departamentul  Știri, Radio Chișinău. Mai multe referințe despre această zi și despre tineri vor fi incluse în ediția de sâmbătă, 14 februarie, a emisiunii “De la ABC la BAC”, a precizat Vasile State.

La 1 ianuarie 2015, în Republica Moldova erau atestaţi 218 deţinători de licenţe audiovizuale, dintre carea 58 pentru serviciile radiofonice.

Ziua Mondială a Radioului este consemnată la iniţiativa UNESCO si marchează prima transmisie radio de la sediul ONU, realizată la 13 februarie 1946.