You are here

Teleradio-Moldova dezbate caietul de sarcini pentru anul viitor

23 October 2013
1467 reads

Compania Publică Teleradio-Moldova a organizat, marți, consultări publice pe marginea proiectului Caietului de sarcini 2014. La dezbateri au participat mai mulţi specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai societății civile. Compania propune ca, anul viitor, să lanseze postul Radio Moldova Copii în mediul on-line şi un studio pentru producția filmelor documentare.

Pentru anul 2014, bugetul estimat conform caietului de sarcini ar fi de 140 de milioane de lei, dintre care 120 de milioane ar trebui să reprezinte subvențiile de la bugetul de stat. Deocamdată, Ministerul Finanțelor a stabilit o limită de 94 de milioane de lei.

Totodată, postul public Radio Moldova îşi propune să realizeze un volum de producţie proprie de 94,5%, se menţionează în proiect. Un alt obiectiv este modernizarea studiourilor de emisie pentru Radio Moldova Tineret şi Radio Moldova Copii. În document mai este preconizată cumpărarea unui car mobil de transmisie în direct pentru postul public de radio.

Caietul de sarcini prevede schimbări şi la postul de televiziune Moldova 1. Teleradio-Moldova promite crearea unui studio pentru producerea filmelor documentare și finalizarea implementării noului sistem de salarizare a angajaţilor. Recent, experţii Asociaţiei Presei Electronice au invocat necesitatea accelerării procesului de implementare a reformei privind modul de salarizare în Teleradio-Moldova.

sursa foto: http://www.trm.md