You are here

Statul român va finanța mai multe proiecte de pe piața mass media din R. Moldova

08 April 2015
1029 reads
Prin intermediul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) mai multe instituții media din partea stângă a Prutului vor beneficia de sprijin financiar din partea României.

Potrivit informației publicate de DPRRP din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, cele mai multe cereri de finanțare aprobate în cadrul sesiunii de finanţare - ianuarie 2015 au fost din R. Moldova.

Astfel, DPRRP va finanţa ziarul „Timpul” (99,99 mii de lei românești), portalul Glasul.md (16,58 mii de lei românești), săptămânalul independent de investigaţii „Ziarul de Gardă”(49,50 mii de lei românești), site-ul Unimedia.info (48,20 mii de lei românești), precum şi Evenimentul Zilei (47,19 mii lei românești). În 2015, DPRRP va mai finanţa editarea revistei „Contrafort”, a revistei naţionale „Natura” şi a „Revistei Literare”.

În total, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni a acumulat 671 de cereri de finanțare de la diferite instituții și organizații, dar numai 140 dintre ele au fost aprobate. Alte 334 de cereri nu au întrunit punctajul minim de trecere (25 de puncte), iar 197 au fost anulate pentru că nu au respectat criteriile de selectare.