You are here

TV Moldova Internaţional ar putea reveni pe micile ecrane

28 November 2013
1616 reads

Partidul Democrat (PD) din Moldova a lansat un proiect privind reluarea transmisiunii postului TV Moldova Internaţional (TVMi), care a încetat emisia în urmă cu patru ani, din cauza lipsei de finanţare, scrie Adevărul.md. Acum, membrii PD vor ca bugetul de stat să fie suplimentat cu 2,5 milioane de lei pentru realizarea acestui proiect.

Scopul proiectului este, potrivit inițiatorilor, informarea moldovenilor aflați peste hotare despre evenimentele din Republica Moldova. Propunerea a fost discutată de membrii Departamenului Informaţiei al PD.

TV Moldova Internaţional s-a lansat la 1 ianuarie 2007, scopul fiind ”reintegrarea cetăţenilor moldoveni în spaţiul informaţional al Moldovei şi promovarea imaginii ţării peste hotare”.

Potrivit conducerii postului, TVMi putea fi vizionat prin satelit în Europa, Vestul Rusiei, Nordul Africii, dar şi în câteva ţări din Orientul Apropiat. Transmisiunea semanalului costa bugetul de stat al Moldovei 90.000 de euro anual.

Proiectul Legii bugetului de stat pentru 2014 a fost examinat și avizat de Guvern miercuri, 27 noiembrie. Proiectul prevede venituri de 25,68 miliarde de lei şi cheltuieli de 28,08 miliarde de lei. Deficitul bugetar va creşte de trei ori faţă de 2013, fiind de aproximativ 2,8 miliarde de lei.

Totuși, 2014 este an electoral în Moldova, iar conform rapoartelor de monitorizare media ale Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) din anii trecuţi, bugetul alocat în anii cu campanii electorale naţionale Instituţiei Publice a Audiovizualului Teleradio Moldova (TRM) este mai mare faţă de alţi ani.