You are here

CTJM a identificat principalele probleme ale presei tinerilor

03 June 2015
1611 reads
Finanțarea insuficientă, lipsa echipamentului performant dar și profesionalismul scăzut al tinerilor jurnaliști sunt printre principalele probleme cu care se confruntă instituțiile mass-media din Moldova. Acestea au fost stabilite de Recensământul Presei Tinerilor, în cadrul proiectului ”Noua Generație Media”, realizat de Centrul Tinerilor Jurnaliști din Moldova (CTJM).

Centrul, care își propune să sprijine tinerii jurnaliști, a încercat să afle situația actuală a presei de tineret din Moldova, intervievând un șir de instituții din presa scrisă, online și radio, precum și tineri consumatori de media.

Astfel, la capitolul probleme cu care se confruntă cel mai des presa, la toate categoriile de media, răspunsurile au scos în evidență trei caracteristici comune:  lipsa finanțărilor, lipsa echipamentelor performante (imprimante pentru redacțiile de ziare, materiale de birotică etc.) și pregătirea slabă a tinerilor specialiști sub aspect profesional.

Datele au fost  colectate în 32 de raioane ale țării, inclusiv UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană, și vor fi utilizate pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a presei tinerilor din Moldova.

 

Foto: captare video, conferința de presă, IPN