You are here

Reclamaţia Anei Harlamenco împotriva Consiliului de Observatori al „GRT” a fost remisă Curţii de Apel

19 June 2015
1210 reads
Reclamaţia Anei Harlamenco împotriva Consiliului de Observatori al Companiei publice „Teleradio Găgăuzia” a fost remisă Curţii de Apel Comrat. Informația a fost comunicată corespondentului de la „GagauzMedia” de preşedintele interimar al „GRT”, Stepan Piron.
 
„Ei au refuzat să-mi satisfacă cererea de a-mi acorda 15 zile pentru a mă pregăti de recurs. În legătură cu faptul că la ultimele şedinţe cererile mele nu au fost satisfăcute, am cerut recuzarea colegiului şi dosarul se află deja la Curtea de Apel. Problema cu dna Harlamenco este de o rezonanţă majoră: s-a dovedit că ea este o persoană importantă, dar nu pricep prin ce se deosebeşte de cetăţenii de rând ai Moldovei? Spre exemplu, eu m-am judecat în aceeaşi cauză şi anul trecut, şi anul acesta. Şapte luni am fost în litigiu şi niciunul dintre aceşti judecători nu a dat din coate, aceiaşi judecători care astăzi fac parte din colegiu, nu mi-au acceptat cererile de recuzare. Reiese că în cazul unei persoane se aplică un standard, iar în cazul alteia, alt standard”, afirmă Piron.
 
„Dl Piron a cerut recuzarea completului de judecată, din care cauză procesul nu a avut loc, din păcate. Dl Piron găseşte întotdeauna motive. În ce priveşte instanţa, nu pot face niciun comentariu, deoarece procesul nu s-a încheiat încă”, a declarat Ana Harlamenco.
 
„GagauzMedia” reaminteşte că la 22 aprilie, şase membri ai Consiliului de Observatori al Companiei publice „Gagauziya Radio Televizionu” au votat pentru demiterea Anei Harlamenco din funcţia de preşedinte al „GRT”, la iniţiativa lui Nicolae Tucan, preşedintele adjunct al CO. În prezent, funcţia de preşedinte interimar al companiei e deţinută de Stepan Piron.
 
CO a decis, de asemenea, să apeleze la Adunarea Populară a Gagauziei cu solicitarea de a reorganiza televiziunea şi radioul regiunii autonome. Iniţiativa aparţine lui Nicolai Tucan. Membrii CO nu au specificat în ce mod intenţionează să reorganizeze Compania publică „Teleradio Găgăuzia” şi ce presupune acest proces.

Reprezentanţii asociaţiilor obşteşti au făcut apel la conducerea „Gagauziya Radio Televizionu” şi la Adunarea Populară a Găgăuziei, cerându-le să asigure cât mai curând posibil gestionarea stabilă a companiei şi să amâne examinarea chestiunii referitor la reorganizarea „GRT” până la desfăşurarea dezbaterilor cu participarea tuturor părţilor cointeresate.

Jurnaliştii de la „GagauzMedia” au susţinut această declaraţie.

 

Sursa text și foto: http://gagauzmedia.md