You are here

Jurnal TV, exclus din ofertele mai multor operatori de cablu din Moldova

13 January 2014
1804 reads

Jurnal TV a fost exclus din ofertele de bază ale mai multor operatori de cablu din țară, printre care și Sun Communications - liderul de piață din Chișinău, se arată într-un anunț publicat pe Jurnal.md.

Sun Communications a scos Jurnal TV din oferta sa de bază în jurul orei 24.00, în noaptea de duminică spre luni, incluzându-l în alte două pachete mai scumpe. Anunțul a fost vizibil direct pe micile ecrane, unde după miezul nopții a apărut următorul mesaj: ”Postul Jurnal TV este transferat în pachetele digitale Optim și Ultra. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create”.

”De asemenea, la adresa redacției au parvenit informații că alți doi operatori de cablu - Satelit TV și Domino TV, au încetat transmisia postului nostru de televiziune”, mai informează Jurnal.md. În plus, echipa Jurnal TV ar fi fost anunțată de telespectatori că operatorul regional Art TV Strășeni a întrerupt și el emisia postului de televiziune.

Rețelele de cablu TSV-Com, Laritex-TV și Megapolis au întrerupt și ele, în cursul dimineții de luni, emisia Jurnal TV. Potrivit abonaților citați de Jurnal.md, reprezentanții Megapolis au anunțat oamenii că nu știu exact de ce a dispărut postul TV din oferta de programe și că trebuie să se adreseze la redacția acestuia.

Jurnal TV îndeamnă abonații operatorilor de cablu să anunțe redacția dacă observă că postul de televiziune a fost scos din alte grile de program. Pe deasupra, echipa redacției organizează un protest, luni, 13 ianuarie, la ora 12.00, în fața sediului Consiliului Coordonator al Audiovizualului (Vlaicu Pârcălab colț cu Veronica Micle), la care și-a invitat susținătorii. Anunțul a fost distribuit mai ales pe rețelele de socializare, unde a generat dezbateri și comentarii cu privire la această situație.

Săptămâna trecută, Jurnal TV atrăgea atenția asupra unui proiect de decizie al CCA privind distribuirea posturilor obligatorii pe teritoriul Republicii Moldova. Conform acestui proiect, numai posturile cu acoperire națională și transmise prin eter ar fi obligatorii pentru retransmisie - ceea ce ar lăsa pe dinafară posturi precum PRO TV Chișinău sau Jurnal TV. Pe de altă parte, CCA a anunțat, luni, că Jurnal TV dezinformează publicul prin afirmațiile făcute și a precizat că nu există o listă a posturilor retransmise obligatoriu, iar proiectul instituției este abia la nivel de discuție, urmând să intre în dezbatere publică. ”Jurnal TV distorsionează realitatea atunci când califică iniţierea unei discuţii drept atac  inadmisibil sau atac fără precedent”, scrie CCA.