You are here

Publicațiile „Moldova Suverană” și „Nezavisimaia Moldova” - lichidate de guvern

17 September 2015
1167 reads
Anunțul a fost făcut de Secretarul general al Guvernului, Sergiu Palihovici, în ședința de miercuri, 16 septembrie, a Executivului.
Sergiu Palihovici a propus dizolvarea publicației „Moldova Suverană” în contextul în care această întreprindere de stat nu dispune de bunuri și nu activează.

“Finalizarea procedurii de lichidare a început încă în anul 2005 și a fost tărăgănată, din cauza unor procese de judecată cu alți agenți economici care între timp au folosit această marcă”, a declarat Secretarul general al Guvernului.
Precizăm că, în această perioadă publicațiile au fost reorganizate, schimbându-și fondatorii. Astăzi, ziarul „Moldova Suverană” este editat de SRL „Moldova Suverană – Serie Nouă”, o companie în care Guvernul nu mai deține acțiuni. Aceeași este și situația în cazul ziarului „Nezavisimaia Moldova”.

După intrarea în vigoare a hotărârii de guvern, Cancelaria de Stat urmează să depună,  până  pe 24 noiembrie 2015, la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova o cerere de reînnoire a înregistrării acestei mărci pe un termen de zece ani.
În aceeași ședință, guvernul a decis lichidarea ziarului republican „Nezavisimaia Moldova”. În anul 2013,  publicația de limba rusă își suspendase activitatea din cauza problemelor financiare. 

 

Sursă foto: gov.md