You are here

A fost publicat proiectul „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea domeniului mass-media, elaborat la Forumul mass-media 2015

05 November 2015
1417 reads
Pe pagina web a Forumului mass-media din Republica Moldova www.mediaforum.md/event a fost publicat proiectul „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea domeniului mediatic, elaborat în baza recomandărilor participanților la Forumul care s-a desfăşurat la 27-28 octombrie 2015, la Chișinău.
 
În proiectul ”Foii de parcurs” sunt formulate principalele constrângeri care împiedică dezvoltarea instituțiilor mass-media și un plan de acțiuni pentru a elimina aceste constrângeri și a asigura condițiile necesare pentru dezvoltarea sustenabilă, crearea şi consolidarea unui climat de concurenţă loială şi independenţă editorială a instituţiilor mass-media din țara noastră. Până pe 12 noiembrie 2015, jurnaliștii, managerii și alți colaboratori ai instituțiilor mass-media pot transmite propuneri de îmbunătățire a proiectului, care vor fi analizate de grupul de inițiativă, format din reprezentanții organizatorilor și facilitatorii atelierelor tematice care au avut loc în cadrul Forumului mass-media 2015. Versiunea completată a ”Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei în Republica Moldova va fi transmisă autorităților naționale (Preşedinţia, Parlamentul şi Guvernul, ministerele şi alte instituţii abilitate), ambasadelor și reprezentanțelor străine, organizațiilor internaționale care monitorizează dezvoltarea democratică a Moldovei.
Proiectul ”Foii de parcurs” poate fi accesat pe pagina web: www.mediaforum.md/event, la rubrica ”Documente”. Propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail: secretariat@consiliuldepresa.md
 
Forumul mass-media 2015 a fost organizat de Consiliul de Presă din Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Asociaţia Presei Electronice (APEL) și Centrul Tânărului Jurnalist (CTJM). În total, în cele două zile (27-28 octombrie 2015), la Forum au participat circa 170 de jurnalişti, editori, manageri media, alţi reprezentanţi ai instituţiilor de presă, reprezentanţi ai autorităţilor, ai unor ambasade şi reprezentanţe străine. Desfăşurarea Forumului a fost finanţată de Programul mass-media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Consiliul Europei și Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.
 
Pentru informaţii suplimentare: (022) 22-09-96, 068893983 (Ion Mazur, ofițer de presă al Forumului).
 
www.mediaforum.md/event  
#MEDIAFORUM2015