You are here

Președintele CCA: "Nu am avut alte sesizări privind veridicitatea sau neveridicitatea acestor declarații”

03 December 2015
806 reads
Din cei 120 de radiodifuzori privaţi care deţin licenţă de emisie (53 posturi radio şi 67 posturi TV), 119 au prezentat la CCA declaraţiile pe proprie răspundere cu privire la asigurarea transparenţei proprietăţii. O singură întreprindere încă nu a depus declaraţia - ÎCS „Vînzări Inteligente” S.R.L., fondatoarea postului de televiziune Fishing & Hunting Premium Channel, fapt pentru care a fost sancţionată cu amendă maximă de 5400 de lei.
În legătură cu informațiile apărute în presă precum că adevăratul proprietar al ”Ru TV Moldova” ar fi Renato Usatîi, și nu Sergiu Dobrea, persoana care figurează în actele de proprietate, CCA i-a ascultat în ședința de joi, 3 decembrie, pe reprezentanţii Companiei „Euroshow Grup” SRL. Aceștia au declarat că postul „Ru TV Moldova” urmează să fie dăruit lui Renato Usatîi, dar că în prezent proprietar beneficiar este Sergiu Dobrea, care administrează postul de televiziune din „numele propriu şi din sursele proprii”.  Prin urmare, membrii CCA au conchis că nu există temei pentru a aplica sancțiuni în acest caz. Ei doar le-au reamintit reprezentanţilor „Ru TV Moldova” și lui Sergiu Dobrea, prezent la şedinţă, că au depus declaraţiile pe propria răspundere.
La întrebarea Media Azi, dacă CCA va verifica veridicitatea declarațiilor depuse de proprietarii mass-media, președintele CCA a răspuns: "CCA nu are așa competențe. Declarațiile sunt scrise pe propria răspundere. În cazul în care se va demonstra că nu sunt veridice, cel care a scris va fi tras la răspundere penală. Nu am avut alte sesizări privind veridicitatea sau neveridicitatea acestor declarații, singurul caz mediatizat în presă a fost cel al postului Ru TV Moldova".
Amintim că CCA s-a autosesizat în acest caz după ce liderul formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a declarat pentru portalul Anticorupţie.md că el ar fi adevăratul proprietar al postului „Ru TV Moldova”.