You are here

Cotidianul Adevărul Moldova nu mai apare în variantă print

16 February 2016
1970 reads

Decizia a fost luată de Adevărul Holding, potrivit MEDIAFAX, ”ca urmare a unui proces de restructurare care va afecta redacţia de la Chişinău a publicaţiei”. Directorul ziarului George Damian, nu ne-a putut răspunde la întrebarea dacă Adevărul Moldova va reveni în chioșcuri.

Cititorii publicației nu au fost anunțați despre aceste schimbări. La fel, nici vânzătorii din rețeaua Moldpresa nu au fost informați că ziarul nu va mai apărea.

Solicitat de Media Azi, George Damian ne-a relatat: „A fost o decizie luată de Adevărul Holding. În ceea ce privește perioada următoare nu pot să vă spun nimic, pentru că nici noi nu cunoaștem. La ziar aveam o echipă de mai puțin de zece oameni, acum vom vedea câți rămân, pentru că ziarul va apărea în variantă electronică”.

Adevărul Moldova deja a trecut printr-o astfel de ”restructurare” în septembrie 2014. Fostul redactor-șef al ziarului, jurnalista Alina Țurcanu, scria atunci: ”Mi-am dat demisia din proprie inițiativă. Nu mai pot urmări din postura de redactor-șef cum e lăsat să moară cu zile ziarul la care țin atât de mult, fără să pot face ceva pentru a schimba lucrurile. Redactorul-șef este responsabil doar de politica editorială a ziarului”.

În aceeași perioadă, echipa redacțională anunța că se disociază de brandul Adevărul, după ce și-a făcut onest meseria și a contribuit ”la crearea imaginii acestei publicaţii româneşti în Republica Moldova”.

Adevărul Moldova a fost lansat pe 6 decembrie 2010, ca parte a trustului Adevărul Holding, controlat pe atunci de omul de afaceri Dinu Patriciu. La momentul lansării sale, cotidianul avea un tiraj de 7.000 de exemplare. În 2012, Adevărul Holding a fost preluat de omul de afaceri Cristian Burci.

Sursă foto:www.infotag.md