You are here

Următorul invitat la MediaRing: Ludmila Adronic, președinta Consiliului de Presă

27 May 2016
2431 reads
Consiliul de Presă din R. Moldova (CP) este o structură independentă de autoreglementare a presei, constituită din 9 membri, dintre care 4 reprezintă mediul jurnalistic, iar 5 membri - consumatorii de media. Preocupările principale ale instituției includ examinarea plângerilor privind activitatea editorială a ziarelor şi revistelor editate în R. Moldova, ediţiilor web ale acestora, portalurilor informaţionale. La fel, Consiliul de Presă elaborează recomandări de consolidare a standardelor profesionale în presa din R. Moldova şi desfăşoară campanii de promovare a jurnalismului responsabil. Printre obiectivele CP se regăsesc: promovarea standardelor profesionale și a deontologiei jurnalistice; soluționarea litigiilor dintre cititori și publicații; cultivarea respectului reciproc între presă și consumatorii de media, promovarea jurnalismului de calitate și sporirea credibilității mass-media.

CP a fost fondat în anul 2009 de către șase organizații: Asociația Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent, Comitetul pentru Libertatea Presei, Uniunea Jurnaliștilor din Moldova, Centrul de Resurse al Organizațiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Moldova ”CREDO”, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale ”Viitorul”.

Ludmila Andronic este președintă a Consiliului de Presă de la înființarea instituției, iar în 2015 a fost realeasă pentru al doilea mandat. Este expertă în comunicare, Director Afaceri Corporative al Companiei Efes și profesoară la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova. Anterior, a activat în calitate de ofițer de presă la Ministerul Economiei, PR Manager la Compania Orange, redactor-șef al Revistei ”Business Class”, PR Manager la Compania Le Bridge Corporation Limited. De asemenea, a acordat consultanță în cadrul proiectelor Băncii Mondiale, PNUD Moldova, USAID, Uniunii Europene.

Orice întrebare din partea cititorilor este binevenită la MediaRing. Așteptăm întrebările dumneavoastră timp de o săptămână – de azi, până vineri, 3 iunie, la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com.