You are here

Următorul invitat la MediaRing - Marin Gurin, Agent guvernamental, Reprezentantul Guvernului R. Moldova la CEDO

09 September 2016
1613 reads
Marin Gurin a fost numit în funcția de Agent guvernamental, Reprezentant al R. Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) în martie 2016.

Până atunci, din luna noiembrie 2015, a ocupat postul de consultant superior al Direcţiei Reprezentare la CEDO din cadrul Ministerului Justiției. Anterior, în perioada septembrie 2011 – august 2015, el a activat în calitate de jurist în cadrul Serviciului de grefă al CEDO.

Marin Gurin și-a făcut studiile la Facultatea de Drept a Universității Libere Internaţionale din Moldova (1998 –2003), pe care le-a continuat la Universitatea de Sud, Toulon-Var, din Toulon, Franţa, (2004-2006), fiind licenţiat în drept internaţional public, drept comunitar. A urmat apoi masteratul la Universitatea Robert Schuman, din Strasbourg, Franţa, Master 1 şi 2, Drept şi studii europene (2006-2008).

L-am invitat la MediaRing întrucât în calitate de Agent guvernamental la CEDO ne-ar putea oferi o informație mai amplă despre cazurile câștigate sau pierdute la CEDO de către instituțiile mass-media din R. Moldova.

De asemenea, am vrea să știm cum execută Guvernul deciziile CEDO, prin care instituțiilor media sau jurnaliștilor li s-a acordat câștig de cauză.

Și, întrucât de cele mai multe ori, deciziile CEDO vizează anumite încălcări de procedură în examinarea dosarelor de către instanța națională, am vrea să știm ce întreprinde justiția din R. Moldova pentru a înlătura aceste lacune și a aduce legislația autohtonă în concordanță cu standardele europene.

Așteptăm întrebările dumneavoastră pentru Agentul guvernamental, Reprezentant al R. Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, timp de o săptămână (9- 16 septembrie) la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com.