You are here

Următorul invitat la MediaRing – Alina Țurcanu, editor TV la postul de radio Europa Liberă

07 October 2016
1724 reads
Întrucât primul raport de monitorizare a mass-media în perioada electorală a scos în evidență un șir întreg de abateri de la normele deontologice din partea jurnaliștilor și a instituțiilor media, ne-am gândit să abordăm subiectul și în cadrul rubricii MediaRing. Invitata noastră, Alina Țurcanu, ex-membră a Consiliului de Presă, editor TV la postul de radio Europa Liberă, va răspunde la întrebările jurnaliștilor și ale consumatorilor de media legate de reflectarea campaniei electorale în mass-media. Mai exact, va încerca să raporteze comportamentul mass-media la normele deontologice.

Așadar, dacă dispuneți de exemple în care jurnaliștii încalcă într-un fel sau altul  prevederile Codului deontologic, dacă vă  deranjează comportamentul presei în campania electorală, atunci când urmăriți știrile la televizor, în mediul online sau în presa scrisă, dacă aveți ceva de spus despre modul în care sunt desfășurate emisiunile de dezbateri - nu ezitați să-i adresați întrebări invitatei noastre la MediaRing, pentru a le comenta.    

Alina Țurcanu este editor al emisiunii TV „Pur și Simplu” realizate de Europa Liberă, până nu demult a fost coordonatoare de proiect la Centrul de Investigații Jurnalistice, membră a Consiliului de Presă. Anterior a fost redactor-șef al ziarului „Adevărul” Moldova. Colega noastră este în presă din 1996 și a lucrat la publicațiile „Timpul”, „Jurnal de Chișinău”, „Flux”, la Pro TV Chișinău și la Agenția Moldpres. Deține mai multe premii în domeniul mass-media și este instructor la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Printre alte momente importante în activitatea sa este și calitatea de  expertă pentru Indexul Libertăţii Presei din ţările Parteneriatului Estic, în cadrul proiectului ENP East Media Freedom Watch, iniţiat de Internews Ukraine şi finanţat de Uniunea Europeană, membră a Centrului de Investigaţii Jurnalistice din Republica Moldova, a RISE Moldova, membră a Uniunii Internaţionale a Presei Francofone.

Așteptăm întrebările dumneavoastră pentru Alina Țurcanu timp de o săptămână (7-14 octombrie) la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com.