You are here

Următorul invitat la MediaRing – Excelența Sa, Dna Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei în R. Moldova

18 November 2016
2132 reads
În 2016, Suedia a marcat 250 de ani de la adoptarea primei legi din lume privind libertatea presei. Actul despre Presă din 1766 este până în prezent parte a constituției acestei țări, iar dreptul la libera exprimare este considerat piatra de temelie a societăți suedeze.

În acest context, ne-am dorit să aflăm mai multe despre rolul pe care l-a jucat mass-media, de-a lungul secolelor, în consolidarea democrației suedeze dar și despre problemele din domeniul presei pe care Suedia le-a soluționat de mult, în timp ce R. Moldova  se află în căutare de soluții. Excelența Sa, Dna Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei în R. Moldova, a acceptat cu plăcere invitația noastră la MediaRing. Deși se află în acest post din septembrie 2015, în această perioadă relativ scurtă de timp, Dna Signe Burgstaller a demonstrat că este la curent cu problemele noastre. Într-un interviu acordat unui post tv din R. Moldova, diplomata suedeză se arăta îngrijorată de concentrarea din mass-media și de accesul inegal la venituri din publicitate, care fac să crească presiunea financiară asupra unor actori media independenți.

Despre toate acestea si despre multe alte aspecte care îi interesează pe cititorii noștri vom discuta la MediaRing. Așteptăm întrebările dumneavoastră pentru Excelența Sa, Dna Signe Burgstaller, timp de o săptămână – (18 – 25 noiembrie) la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com.