You are here

Storytelling – ce este şi la ce foloseşte? Aflăm la Forumul mass-media 2016

21 November 2016
1808 reads
În a doua zi a Forumului mass-media din Republica Moldova, ediţia 2016, şi Oana Sandu de la va avea loc un atelier despre „storytelling” – arta de a transmite mesaje prin istorii şi poveşti (naraţiuni). Atelierul este organizat de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, iar în calitate de facilitatoare au fost invitate Oana Sandu și Ana Maria Ciobanu, editore la publicaţia DoR (Decât o Revistă) din România.
 
Oana Sandu este reporter la trimestrialul de jurnalism narativ Decât o Revistă, unde a scris despre probleme sociale, precum violența în familie, sărăcie sau dizabilități intelectuale, dar și despre urmările incendiului Colectiv. În 2013 a câștigat Superscrierea Anului la Superscrieri, o competiție de jurnalism narativ, cu textul Echilibru, despre moartea și viața unei studente excepționale. Din 2012, a ținut mai multe ateliere de storytelling sau jurnalism narativ în școli private, organizații studențești și alte ONG-uri. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Specializarea Comunicare) și lucrează în presă de 12 ani, timp în care a scris despre educație la Adevărul și a fost reporter la Europa FM.

Ana-Maria Ciobanu a debutat scriind povești pentru copii și a făcut gradual trecerea spre documentarea poveștilor adevărate. Din 2011 scrie pentru DoR (Decât o Revistă) concentrându-se pe subiecte care ating teme ca identitate, inegalitate socială, reforma sistemului de protecție a copilului, victorii civice, violență în familie, sărăcie extremă. În 2015 a fost unul dintre bursierii ARC pentru jurnalism despre filantropie și a documentat un material despre un grup informal de donatori care încearcă să ajute o mamă tânără să iasă din sărăcie.
 
Nu uitați: Forumul mass-media 2016 va avea loc la 2 și 3 decembrie 2016 în mun. Chişinău. Termenul de înregistrare a participanților a fost prelungit până la data de 21 noiembrie inclusiv, pe pagina electronică www.mediaforum.md
 
Forumul mass-media 2016 este organizat de Consiliului de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice (APEL).

Desfăşurarea Forumului mass-media 2016 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova, Programul Consiliului Europei “Promovarea jurnalismului profesionist și responsabil prin susținerea rețelei regionale a structurilor de autoreglementare”, Ambasada SUA în Republica Moldova şi Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei.
 
Pentru informaţii suplimentare:
tel.: (022) 210602
(persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare)
www.mediaforum.md