You are here

Următorul invitat la MediaRing - Eduard Harunjen, Procurorul General al R. Moldova

15 March 2017
1636 reads
L-am invitat pe Eduard Harunjen la MediaRing, pentru a afla cât de deschisă este Procuratura Generală față de mass-media și ce întreprinde procurorul general pentru ca relația instituției cu presa să se constituie pe încredere reciprocă și colaborare productivă. Dar, l-am invitat și pentru a clarifica anumite îngrijorări ale Domniei sale, pe care le-a formulat în niște declarații tari la adresa presei, cum ar fi acelea, că procuratura ar avea pretenții față de obiectivitatea și integritatea unor instituții media; că cetățenii s-ar informa despre activitatea procuraturii exclusiv din presă, iar aceasta le-ar prezenta o informație distorsionată etc. (A se vedea în acest sens interviul său acordat portalului de limba rusă NewsMaker.md). Sperăm că jurnaliștii vor avea și alte întrebări către invitatul nostru.

Procurorul General Eduard Harunjen este consilier juridic de gradul I. Activitatea în organele de drept și-a început-o în anul 1992, ca anchetator la Comisariatul de Poliție al sectorului Centru din mun. Chișinău. Ulterior, între alte funcții pe care le-a deținut, menționăm următoarele: procuror de secție în Procuratura Chișinău; procuror în Secţia supraveghere a anchetei şi cercetării penale în organele MAI; şef-adjunct al Secţiei supraveghere a anchetei şi cercetării penale în organele MAI; şef al Secţiei control al urmăririi penale;  procuror pentru misiuni speciale în Procuratura Generală;  procuror anticorupţie; prim-adjunct al Procurorului General. În martie 2016 a fost numit Procuror General interimar, iar în decembrie 2016, prin decretul Președintelui de atunci, Nicolae Timofti, i s-a încredințat funcția de Procuror General.

Așteptăm întrebările dumneavoastră pentru Eduard Harunjen timp de o săptămână - (15 - 21 martie 2017) - la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com.