You are here

Următorul invitat la MediaRing – Andrian Candu, președintele Parlamentului R. Moldova

11 April 2017
3067 reads
În ajunul Zilelor Libertății Presei, l-am invitat pe președintele Parlamentului, Andrian Candu, la MediaRing. Am vrea să știm ce întreprinde Parlamentul pentru a perfecționa legislația media, așa încât aceasta să stopeze fenomenele negative, cum ar fi concentrarea mass-media în mâinile unor politicieni, limitarea accesului la informație și a libertății de exprimare, propaganda și manipularea prin intermediul mass-mediei.
 
La fel, am vrea să aflăm mai multe despre cele două proiecte de legi, votate în primă lectură în iulie 2016, care așteaptă să fie examinate de către deputați în lectura a doua - proiectul de modificare și completare a Legii privind accesul la informație și proiectul noului Cod al audiovizualului.
 
Sperăm că jurnaliștii vor avea și alte întrebări față de invitatul nostru la MediaRing și că, prin acest interviu, vom reuși să trezim interesul deputaților față de problemele cu care se confruntă mass-media în R. Moldova.
 
Andrian Candu și-a făcut studiile de liceu și de licență în România. A absolvit Liceul de Informatică “Tiberiu Popovici” din Cluj-Napoca, oraș unde și-a continuat apoi studiile la Facultatea de Drept a Universității „Babeș- Bolyai”, devenind licențiat în drept. Masteratul l-a susținut la Universitatea de Economie și Administrare a Afacerilor din Viena, Institutul de Drept Fiscal Internațional și Austriac, Programul Postuniversitar în Drept Fiscal Internațional, în perioada septembrie 2007 – iunie 2008.
 
În anul 1998 a revenit în Moldova. Timp de patru ani a fost consultant principal în cadrul Comisiei parlamentare pentru Politică Externă a Republicii Moldova. În anul 2002, a devenit manager senior al Companiei PricewaterhouseCoopers Moldova, funcție pe care a exercitat-o până în anul 2010. La sfârșitul aceluiași an, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Comisiei parlamentare Juridică, Numiri și Imunități. A fost vicepreședinte al Parlamentului în perioada mai 2013 - iulie 2014, viceprim-ministru, ministru al Economiei din iulie 2014 până în ianuarie 2015, când a devenit președinte al Parlamentului, funcție pe care o deține  până în prezent.
 
Așteptăm întrebările dumneavoastră pentru Andrian Candu, între 11 și 18 aprilie 2017, la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com