You are here

​Guvernul a transferat competența de înregistrare a instituțiilor media de la Ministerul Justiției către Agenția Servicii Publice

17 November 2017
1738 reads
Agenția Servicii Publice va fi împuternicită pentru înregistrarea publicațiilor periodice, agențiilor de presă, asociațiilor obștești, partidelor politice, fundațiilor, patronatelor, sindicatelor, organizațiilor de mediere, cultelor religioase și părților componente ale acestora, se menționează într-un  comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Astfel, organizațiile necomerciale din Moldova vor fi înregistrate și monitorizate de Agenția Servicii Publice.

Potrivit comunicatului, Ministerul Justiției va păstra, totuși, în limitele stabilite de lege, dreptul de a avertiza unele organizații necomerciale în cazul constatării abaterilor de la prevederile statutare. De asemenea, va sesiza instanțele judecătorești privind suspendarea activității sau lichidării organizaților necomerciale, în cazurile în care acestea vor desfășura activități contrar prevederilor legale.

Transferul responsabilității de înregistrare și monitorizare a organizațiilor necomerciale se efectuează în contextul reformei de modernizare a serviciilor publice, inițiate de Guvern.