You are here

Europarlamentarul Monica Macovei: Presa trebuie să fie prezentă fizic la şedinţele Parlamentului

26 March 2014
1480 reads

Europarlamentarul român Monica Macovei, co-preşedintele Comitetului de cooperare parlamentară Republica Moldova – UE, a declarat, miercuri, 26 martie, într-o conferință de presă la Chișinău, că jurnaliștii trebuie să aibă acces la şedinţele Parlamentului şi nu doar să poată urmări desfăşurarea acestora pe monitoare, aşa cum este cazul acum în Legislativul de la Chişinău.
 
"Ştiu problema. Am văzut sala (n.r. pentru presă). Nu ştiu unde o să încăpeţi, dar eu am insistat pe acelaşi lucru – în Parlament trebuie să fie presă, să aibă acces”, a declarat Macovei fiind solicitată să comenteze condiţiile jurnaliştilor în timpul şedinţelor Parlamentului.
 
Ea a recunoscut că există un număr mic de locuri la balcoanele din sala de şedinţe, dar, în acelaşi timp a insistat să fie create condiţii pentru ca jurnaliştii să fie prezenţi "în mod fizic” la şedinţe. Ea a dat în acest sens mai multe exemple din parlamentele unor state UE, inclusiv condiţiile din Parlamentul European.
 
Amintim că mai mulţi jurnalişti au criticat condiţiile care au fost asigurate pentru presă în sediul renovat al parlamentului, în special pentru că nu pot urmări şedinţele decât de pe monitoare instalate într-o sală special amenajată, botezată de jurnalişti „ţarcul presei”.

sursa foto: www.rnews.ro