You are here

Orhei TV și Televiziunea Centrală vor retransmite mai multe emisiuni rusești. Administrația spune că vrea să fie „mai aproape de telespectatori”

04 February 2020
4236 reads
Posturile de televiziune Orhei TV și Televiziunea Centrală, afiliate politicianului și omului de afaceri Ilan Șor, au început să retransmită, din 3 februarie, emisiunile canalului rusesc TVCi (ТВ-Центр) și serialele DTV din Turcia. Administrația furnizorilor media susține că a modificat grila în baza sondajelor și solicitărilor telespectatorilor.  

Reprezentanții Orhei TV și ai Televiziunii Centrale au anunțat că vor difuza emisiuni economice, sociale, culturale, științifice și programe pentru copii. Administratorul celor două posturi TV, Dumitru Chitoroagă, a precizat pentru Media Azi că schimbarea grilei de emisie a avut loc la solicitarea publicului, „reieșind din sondaje, din ceea ce doresc oamenii să vadă”. „Noi avem statistica oficială a anumitor măsurători, vedem care sunt tendințele și am luat decizia de a retransmite anume acest conținut, care este mai aproape de telespectatori”, a explicat Chitoroagă.

Consiliul Audiovizualului (CA) susține că a fost informat despre modificările în grila de emisie a posturilor TV. Totodată, autoritatea a aprobat structurile serviciilor media și grilele de emisie săptămânală pe 30 decembrie 2019.

Lia Guțu, șefa Direcției licențiere, autorizare și monitorizare a CA, a declarat că ambele canale vor acoperi cu acest conținut câte 30% din grilă. Astfel, de la TVCi din Federația Rusă vor fi date pe post filme, documentare și seriale, iar de la DTV-ul din Turcia - doar seriale. „În momentul în care un furnizor media decide să retransmită de la un post de televiziune de peste hotare, el este obligat să prezinte atașate și contractele sau acordurile, în funcție de ce dispune. Cele două posturi au prezentat contractele datate cu 2 decembrie 2019. În plus, ei prezintă și rapoartele anuale și am verificat - e aceeași informație ca și în structura aprobată a serviciilor media audiovizuale”, a explicat Lia Guțu.

Sursa video: Facebook/Maxim Djamanov

Orhei TV și Televiziunea Centrală sunt deținute de compania Media Resurse SRL, fondată de Klassika Media. Ultima i-a aparținut jurnalistei Ritei Țvik, care a decedat recent. Dumitru Chitoroagă a precizat că,  potrivit legislației, drepturile titulare urmează să fie transmise soțului acesteia, Vladimir Novosadiuc, director al agenției Sputnik, precum și fiicei sale.

Citiți și:
Concentrare media în audiovizualul moldovenesc / Noile televiziuni de la Orhei, afiliate lui Ilan Șor, construite pe împrumuturi și cu funcționari publici pe post de moderatori

Consolidare media la Orhei sau „corupere” a jurnaliștilor? Reprezentanți ai posturilor TV, care ar fi afiliate lui Șor, fac angajări la Euro TV și Orhei TV
Sursa foto: colaj Orhei TV