You are here

Sondaj: Numărul moldovenilor care se informează din comunicatele Ministerului Sănătății despre Covid-19 a crescut de aproape trei ori

06 April 2020
1215 reads
Un nou sondaj al companiei Date Inteligente (iData) arată că numărul cetățenilor care se informează din comunicatele Ministerului Sănătății despre evoluția pandemiei de Covid-19 a crescut de aproape trei ori în comparație cu studiul precedent, din luna martie. Potrivit Barometrului electoral din 2020, lansat astăzi, circa 50% din cetățeni consultă informațiile autorității publice. 

În comparație cu rezultatele sondajului precedent al iData (perioada 13-15 martie), procentajul celor care se informează din comunicatele ministerului a crescut de la circa 20% până la 50%. A sporit și încrederea respondenților față de informațiile instituției, de la circa 10% la 16%, poziționându-se pe locul doi după televiziune. Potrivit sondajului, comunicatele ministerului sunt aproape la fel de populare ca rețelele de socializare (52%) și site-urile de știri (54%). Ultimele au înregistrat o creștere de 14% în preferințele cetățenilor, comparativ cu datele ultimului studiu.

 
Sursa:iData

Televiziunea rămâne sursa primară de informare pentru 82% din respondenți și se menține în top la capitolul încredere. 

„Mai puțin de 1% nu se informează deloc despre Covid-19, ceea ce arată un interes enorm față de acest subiect, și în mediu fiecare respondent a numit 2-3 surse de informare”, a comentat Mihai Bolocan, directorul executiv iDate, la prezentarea rezultatelor. 

A crescut și încrederea respondenților față de medici, în calitate de sursă de informare despre Covid-19 -  de la 1,7% până la 8%. Totodată, a scăzut brusc încrederea în rude și prieteni ca sursă de informare la subiect – de la 11% până la 2%.

 
Sursa: iData

Datele au fost colectate la telefon, în perioada 30 martie - 4 aprilie. Eșantionul a inclus 1010 respondenți din 381 de localități, rezultatele având o eroare maximă  de +/- 3%.

Sursa foto: Ministerul Sănătății