You are here

În Moldova va apărea un nou post de televiziune - Cinema 1

30 June 2020
1780 reads
Un nou post de televiziune urmează să apară pe micile ecrane din Republica Moldova. Este vorba de canalul tematic Cinema 1, căruia Consiliul Audiovizualului (CA) i-a acordat licență de emisie pentru o perioadă de nouă ani. Serviciile de programe urmează a fi difuzate prin satelit.

Televiziunea aparține companiei A.Video–Content, fondatorul și administratorul căreia este Irina Stețco. Anterior, firma a deținut licența de emisie pentru postul de televiziune RTR Internațional, dar cererea de prelungire a licenței de emisie pentru postul respectiv nu a fost aprobată de CA. Astfel, compania s-a adresat la autoritate cu un alt proiect, aprobat cu cinci voturi pro și un vot împotrivă, din partea lui Corneliu Mihalache. Membrul Consiliului  și-a argumentat poziția prin faptul că nu vede rostul să susțină un post de televiziune care va retransmite filme străine, ocupând locul pe piața publicitară în detrimentul posturilor TV locale, care au produse autohtone. „Trebuie să susținem produsul local”, a punctat Mihalache.

În replică, colega lui, Lidia Viziru, a subliniat că Cinema 1, conform proiectului, urmează să difuzeze opere audiovizuale europene cu un volum de 54,5% și producție proprie de 12,5%. „Mă gândesc că, poate, vor să cumpere filme de la Moldova Film”, a adăugat ea.

Președintele CA, Dragoș Vicol, a precizat că, conform actelor, o cotă mare din filmele pe care vrea să le difuzeze Cinema 1 sunt produse în Ucraina, fiind considerate drept europene.

Corneliu Mihalache a afirmat că știe „ce stă în spatele” acestei decizii de acordare a licenței, dar nu a deschis parantezele. 

Sursa foto:1tulatv.ru