You are here

CA a respins cererea prealabilă înaintată de reprezentanții proiectului Cotidianul TV după refuzuri repetate de a obține licență de emisie

03 September 2020
736 reads
Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au respins ca fiind neîntemeiată cererea prealabilă depusă de Asociația Obștească „People For Free Media”, autorii proiectului Cotidianul TV, după ce autoritatea a respins repetat cererea privind eliberarea licenței de emisie.

Administratorul People For Free Media, Cristian Cobuz, a depus de trei ori cererea privind eliberarea licenței de emisie, dar de fiecare dată CA identifica neconcordanțe între structura prezentată și proiectul editorial. După ultima ședință la subiect, din 11 august, Cristian Cobuz a afirmat pentru Media Azi că nu vede altă cale de soluționare a problemei decât adresarea în instanță.

În cadrul ședinței din 3 septembrie, Cristian Cobuz a menționat că CA a manifestat o „atitudine ostilă” și că insistă să obțină licența de emisie pentru Cotidianul TV prin intermediul instanței de judecată. În cererea prealabilă el a solicitat anularea deciziei CA privind respingerea solicitărilor repetate de a obține licența.

Președintele CA, Dragoș Vicol, a respins acuzațiile. Potrivit reprezentanților instituției, în cererea prealabilă Cristian Cobuz ar fi recunoscut că ar fi admis anumite greșeli tehnice atunci când a depus dosarul. 

Cotidianul TV este un proiect al portalului cotidianul.md, la fel administrat de către Cristian Cobuz. Acesta susține că televiziunea va exista în mare parte datorită granturilor. În iulie, Asociația a anunțat un tender cu privire la achiziția de echipament audio, video și soft specific industriei TV, în vederea implementării proiectul de grant Cotidianul TV, oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Până la mijlocul anului 2019, cotidianul.md a fost administrat de întreprinderea Expresiv Media, fondată de Cristian Cobuz și Alexandru Machedon, proprietarul companiei StarNet. Potrivit lui Cobuz, în prezent, Exclusiv Media este separată de AO „People For Free Media” și este destinată doar activității comerciale.