You are here

CSJ a respins două cereri ale TV8 împotriva deciziilor prin care a fost sancționat de CA

04 December 2020
1030 reads
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a declarat drept inadmisibile două recursuri depuse de reprezentanții postului de televiziune TV8 în instanță împotriva unor decizii ale Consiliului Audiovizualului (CA) privind sancționarea radiodifuzorului. Canalul a contestat în instanță sancțiunile aplicate pentru încălcarea normelor de reflectare a campaniei electorale la prezidențiale și difuzarea unor informații discriminatorii la adresa comunității LGBT din discursul președintelui în exercițiu Igor Dodon. 

Într-un caz, reprezentanții televiziunii au contestat amenda de 5.000 de lei aplicată de CA împotriva mai multor posturi de televiziune, inclusiv TV8, pentru încălcarea prevederilor legale privind reflectarea echilibrată a campaniei electorale. Juriștii TV8 au solicitat anularea punctului din decizia CA prin care s-a dispus amenda, însă Curtea de Apel a respins acțiunea ca neîntemeiată, după care și CSJ a respins recursul depus de postul TV, printr-o încheiere din 26 noiembrie.

Cel de-al doilea caz se referă la ​avertizarea publică în privința TV8 și Pro TV Chișinău, aplicată de CA pentru difuzarea unor informații discriminatorii la adresa comunității LGBT din discursul lui Igor Dodon. Reprezentanții TV8 au contestat decizia, iar prin încheierea din 24 noiembrie 2020 a Curţii de Apel Chișinău, acțiunea în contencios administrativ înaintată de TV8 a fost declarată inadmisibilă. Prin decizia CSJ din 27 noiembrie a fost respins și recursul televiziunii pe acest caz.