You are here

​CA a amendat mai multe posturi TV cu zeci de mii de lei

25 February 2021
878 reads
Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu zeci de mii de lei patru posturi de televiziune, unul dintre care a fost amendat de două ori pentru diferite încălcări. Cinema 1 și DTV au fost sancționate pentru că nu au prezentat înregistrările programelor puse pe post, la solicitarea autorității. Totodată, Bravo TV, RTR Moldova și Cinema 1 au fost amendate pentru că nu au difuzat textul sancțiunii aplicate anterior. 

În cadrul ședinței din 24 februarie, membrii CA au amendat inițial postul de televiziune Cinema 1 cu 10.000 de lei pentru că nu au prezentat înregistrările video solicitate de Consiliu cu scopul desfășurării unor monitorizări. Totodată, membrul CA Corneliu Mihalache s-a autosesizat repetat, solicitând monitorizarea postului de televiziune Cinema 1 la capitolul respectării subtitărilor și traducerii filmelor în limba română. 

Și postul de televiziune DTV a fost sancționat cu 10.000 de lei pentru că nu a oferit autorității înregistrările solicitate. 

Al doilea subiect discutat a vizat posturile de televiziune RTR Moldova, Bravo TV și Cinema 1. Potrivit CA, cele trei canale nu au comunicat publicului despre sancțiuni ce le-au fost aplicate anterior, așa cum prevede Codul serviciilor media audiovizuale. Prin urmare, membrii CA au decis să amendeze fiecare post cu câte 10.000 de lei. Membrii CA au convenit asupra acestei sume inclusiv pentru că televiziunile nu au reacționat la solicitările repetate ale autorității în acest sens. „Sincer vă spun că sunt șocată de atitudinea măgărească față de Consiliul Audiovizualului. Îmi cer scuze pentru expresia mea, dar eu nu am mai văzut și întâlnit asemenea atitudine. Este o sfidare gravă a legislației în vigoare”, a comentat Ala Ursu-Antoci.

Reprezentanții posturilor menționate nu și-au expus punctul de vedere în cadrul ședinței.