În anul 2020, în urma redirecționării a 2% din impozit, CJI a beneficiat de 1.553 de lei. Banii au fost utilizați pentru acordarea consultațiilor juridice jurnaliștilor și instituțiilor mass-media, activitatea Celulei de criză a jurnaliștilor, care a luptat pentru mai multă transparență din partea autorităților în contextul crizei din Sănătate, organizarea evenimentelor din cadrul Zilelor Libertății Presei, a Galei Presei și a lecțiilor de educație mediatică în școli.
Vă îndemnăm să contribuiți și de această dată, pentru ca noi, prin proiectele pe care le implementăm, să putem aduce o schimbare.
CJI este una dintre primele organizații de media din Republica Moldova, neguvernamentală, necomercială și apolitică, fondată în 1994. Ne definim misiunea prin prisma valorilor democrației și ne propunem să contribuim la consolidarea presei libere și viabile, inclusiv a noilor media, prin activități de instruire a jurnaliștilor, educației consumatorilor de media, susținerii unor campanii de advocacy, cercetare și realizarea diverselor produse jurnalistice nonprofit.
Pe parcursul anilor, CJI a lansat și a desfășurat mai multe proiecte în vederea îmbunătățirii condițiilor de activitate a jurnaliștilor din și a cadrului legal din domeniu. La fel, au fost întreprinse multiple acțiuni în susținerea libertății presei sau pentru solidarizarea breslei și promovarea deontologiei profesionale.
Actualmente organizația administrează portalurile Media Azi, unde sunt publicate materiale ce vizează domeniul media, și Mediacritica, menit să promoveze gândirea critică a consumatorilor de informație. Totodată, în 2020, CJI a lansat Podcastul cuMINTE, platforma T(V)E Privește! și aplicația Media Radar.
Contăm pe sprijinul dumneavoastră și suntem convinși că împreună putem consolida o presă corectă, echidistantă și transparentă. Vă reamintim că I.P. Centrul pentru Jurnalism Independent are codul fiscal 1009620000479.