Eşti aici

Crezi în presa liberă? Susține activitatea CJI și în 2021, redirecționând 2% din impozitul tău pe venit

01 Martie 2021
888 de afişări
În ultimul an, pandemia de coronavirus ne-a demonstrat mai mult ca niciodată cât de importantă este informația pentru o societate. Vă încurajăm prin urmare să susțineți și în continuare activitatea Centrului pentru Jurnalism Independent prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit obținut în anul precedent, astfel încât să putem promova jurnalismul liber și corect.

În anul 2020,  în urma redirecționării a 2% din impozit, CJI a beneficiat de 1.553 de lei. Banii au fost utilizați pentru acordarea consultațiilor juridice jurnaliștilor și instituțiilor mass-media, activitatea Celulei de criză a jurnaliștilor, care a luptat pentru mai multă transparență din partea autorităților în contextul crizei din Sănătate, organizarea evenimentelor din cadrul Zilelor Libertății Presei, a Galei Presei și a lecțiilor de educație mediatică în școli. 

Vă îndemnăm să contribuiți și de această dată, pentru ca noi, prin proiectele pe care le implementăm, să putem aduce o schimbare.  

CJI este una dintre primele organizații de media din Republica Moldova, neguvernamentală, necomercială și apolitică, fondată în 1994. Ne definim misiunea prin prisma valorilor democrației și ne propunem să contribuim la consolidarea presei libere și viabile, inclusiv a noilor media, prin activități de instruire a jurnaliștilor, educației consumatorilor de media, susținerii unor campanii de advocacy, cercetare și realizarea diverselor produse jurnalistice nonprofit.

Pe parcursul anilor, CJI a lansat și a desfășurat mai multe proiecte în vederea îmbunătățirii condițiilor de activitate a jurnaliștilor din și a cadrului legal din domeniu. La fel, au fost întreprinse multiple acțiuni în susținerea libertății presei sau pentru solidarizarea breslei și promovarea deontologiei profesionale.

Actualmente organizația administrează portalurile Media Azi, unde sunt publicate materiale ce vizează domeniul media, și Mediacritica, menit să promoveze gândirea critică a consumatorilor de informație. Totodată, în 2020, CJI a lansat Podcastul cuMINTE, platforma T(V)E Privește! și aplicația Media Radar

Contăm pe sprijinul dumneavoastră și suntem convinși că împreună putem consolida o presă corectă, echidistantă și transparentă. Vă reamintim  că I.P. Centrul pentru Jurnalism Independent are codul fiscal 1009620000479.