You are here

​Jurnalistul și comentatorul sportiv Dumitru Antoceanu vrea să lanseze un nou post TV de știri

09 August 2021
1340 reads
Un nou post de televiziune ar putea apărea pe micile ecrane din Republica Moldova, Global 24, pentru care Consiliul Audiovizualului (CA) a acordat, la începutul lunii august, licența de emisie pentru o perioadă de nouă ani. Serviciile de programe urmează a fi difuzate prin rețelele distribuitorilor de servicii media.

Proiectul postului de televiziune Global 24 aparține instituției private Studio de Televiziune „Viziunea Liberă”, fondată în luna martie a acestui an. Administratorul companiei este jurnalistul și comentatorul sportiv Dumitru Antoceanu, care a comentat inclusiv finala Campionatului European de Fotbal la postul Canal 3. „Sper și eu că va reuși acest proiect. Mai ales ținând cont de faptul cât de inedit a comentat dumnealui campionatul de fotbal. Sper că va fi o televiziune inedită, ceva ieșit din comun și pe viitor va avea succes”, a comentat membru CA Artur Cozma la ședința din 4 august.

În cadrul intervenției telefonice cu membrii CA, Dumitru Antoceanu a menționat că și-a propus, alături de echipa sa „relativ tânără”, să se axeze în mare parte pe știri. „E vorba de format generalist, dar avem scopul să instituim o televiziune cu caracter de știri.  Ne dorim să difuzăm cât mai multe știri (...) independente, cu implicarea diferitelor opinii, actori politici din Republica Moldova”, a mai spus Antoceanu.

El a adăugat că Global 24 nu va difuza filme și muzică pentru a se concentra pe crearea conținutului informativ-analitic, dar și că instituția va activa din publicitate. „Suntem pe autofinanțare”, a ținut să precizeze el.  

Pentru susținerea proiectului au votat șase membrii CA, iar o persoană s-a arătat împotrivă. 

Dumitru Antoceanu a fost comentator sportiv la postul public de televiziune Moldova 1, iar în prezent lucrează la postul de radio HIT FM și canalul REN Moldova. 

Sursa foto: news.kmvcity.ru