You are here

​Două redacții semnalează despre intensificarea cazurilor de blocare a conturilor de Youtube

17 September 2021
1047 reads
Cel puțin două instituții media au anunțat în ultimele zile că le-au fost suspendate sau blocate conturile pe platforma video Youtube, unde își publică emisiunile. E vorba de portalul lisa.md și postul TV8.

Jurnalista Lilia Burakovski de la portalul informativ-analitic Lisa.md și autoarea emisiunii „Teritoriul libertății cu Lilia Burakovski” («Территория свободы с Лилией Бураковски») a anunțat, pe 16 septembrie, că a fost informată despre faptul că canalul Lisa News de pe Youtube a fost blocat în legătură cu plângerile depuse de internauți. „Au fost depuse plângeri pe programele pe care eu le fac și acest lucru nu s-a întâmplat o singură dată într-o perioadă foarte scurtă”, a scris Lilia Burakovski pe pagina sa de Facebook.

Ea a menționat că anterior au avut loc două tentative de a bloca activitatea site-ului lisa.md, precum și încercări de blocare a contului personal și a paginii oficiale de Facebook a emisiunii. „Nu aș vrea să cred că este o acțiune premeditată pentru a mă lipsi de o platformă de lucru, doar că sunt prea multe coincidențe într-o perioadă scurtă de timp”, a mai spus Lilia Burakovski.

Jurnalista a adăugat că va investiga incidentul și își rezervă dreptul de a acționa în conformitate cu legislația.

Recent, și administrația TV8 a anunțat despre blocarea canalului Știrile TV8, unde sunt transmise emisiunile în format live și sunt publicate reportajele jurnaliștilor. Reprezentanții TV8 au precizat că au anunțat Poliția în legătură cu acest fapt. Oamenii legii au inițiat o anchetă pentru a stabili în ce condiții a fost blocat canalul și cine s-ar face responsabil.