You are here

Schimb de experienţă pentru consolidarea capacităţilor profesionale ale jurnaliștilor care abordează tematicile europene

06 June 2014
1464 reads
Zece comunicatori publici din cadrul ministerelor şi agenţiilor guvernamentale și zece jurnalişti din mass-media națională și regională (Bălţi, Rezina, Drochia, Basarabeasca, Comrat) au efectuat recent o vizită de studiu în Estonia, informează trm.md cu referire la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.
 
Programul vizitei a inclus întrevederi cu reprezentanţi ai Parlamentului Estoniei (preşedintele Parlamentului), Preşedinţiei estoniene, Guvernului, altor autorități publice, precum și întâlniri cu jurnaliștii de la mai multe instituții media (postul public de radio şi televiziune, ziarul „Postimees”, portalul „Delfi”).
 
În cadrul întrevederilor au fost discutate subiecte ce țin de procesul de integrare europeană a Estoniei, programul de reforme realizate, dezvoltarea tehnologiilor informaţionale, activitatea agricultorilor şi modalităţile de comunicare a beneficiilor aderării la UE către cetăţeni. De asemenea, a fost împărtăşită experienţa jurnaliştilor estonieni privind abordarea tematicilor europene în presă şi informarea obiectivă a publicului.

Modalităţile de prezentare pe înţelesul tuturor a informaţiilor legate de instituţiile UE, principiile jurnalismului imparţial, echidistant şi obiectiv au constituit subiectele mai multor întâlniri ale jurnaliștilor din Moldova cu profesioniștii din presa internațională (BBC/Londra, Euronews/Franța, Radio Free Europe/Radio Liberty (Praga)), organizate la Chișinău, relevă un comunicat de presă mfa.gov.md.  

Acțiunile se desfășoară în cadrul campaniei Guvernului R. Moldova de informare a cetăţenilor privind procesul de integrare europeană și au drept scop crearea unei platforme de networking între jurnaliştii din Republica Moldova şi cei din străinătate pentru efectuarea unui schimb de experienţă şi consolidarea capacităţilor profesionale în abordarea tematicilor europene.

Surse: www.trm.md, www.mfa.gov.md
Foto sursa: http://ctj.md