You are here

Consiliul de Presă are o nouă componență

23 July 2014
1603 reads
Comisia de selectare a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova a prezentat astăzi noua componență a acestei structuri pentru următorii doi ani. Preşedintele Consiliului de Presă urmează să fie ales la prima şedinţă a Consiliului în noua componenţă, informează consiliuldepresa.md.
 
În componenţa Consiliului de Presă, pentru perioada iulie 2014-iulie 2016, au fost aleşi:
- în calitate de reprezentanţi ai mediului jurnalistic
1. Alina Ţurcanu, propusă de redacţia ziarului „Adevărul Moldova”
2. Dumitru Ciorici, propus de Interact Media SRL / Unimedia.info
3. Veaceslav Perunov, propus de redacţia ziarului „SP” (Bălţi,
4. Maia Sadovici, propusă de un grup de jurnalişti de la Instituţia Publică Regională a Audiovizualului „Teleradio Gagauzia”;     
 
- în calitate de reprezentanţi ai consumatorilor de produse mass-media
1. Ludmila Andronic, propusă de Facultatea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova
2. Daniela Sîmboteanu, propusă de UNICEF-Moldova
3. Vitalie Condraţchi, propus de un grup de consumatori de produse mass-media
4. Olga Manole, propusă de Asociaţia Promo-LEX
5. Chiril Moţpan, propus de un grup de consumatori de produse mass-media.  
 
Consiliul de Presă din Republica Moldova este o structură independentă de autoreglementare a presei la nivel național și a fost fondat la 1 octombrie 2009 de către șase asociaţii/instituţii: Asociaţia Presei Independente (API); Centrul pentru Jurnalism Independent; Comitetul pentru Libertatea Presei; Uniunea Jurnaliştilor din Moldova; Centrul de Resurse al Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Moldova „CREDO”; Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul.

Scopul Consiliului de Presă este de a contribui la sporirea credibilităţii şi încrederii cititorilor în mijloacele de informare în masă; îmbunătăţirea standardele de calitate pe piaţa media; reducerea numărului dosarelor civile (de apărare a onoarei şi demnităţii) împotriva jurnaliştilor din Moldova.

Consiliul îşi desfăşoară activitatea conform Regulamentului de activitate a Consiliului de Presă, aprobat de către fondatori.