You are here

Economia, dreptul şi jurnalismul, printre cele mai solicitate specialităţi în Republica Moldova

28 July 2014
1313 reads
Peste 11 mii de cereri pentru admiterea în învățământul superior au fost depuse până la 25 iulie curent în cele 30 de universități din țară. Printre cele mai solicitate specialități sunt economia, dreptul, jurnalismul, tehnologiile informaționale, farmaceutica, arhitectura, construcţiile industriale şi civile, informează realitatea.md.

Potrivit Ministerului Educaţiei, cele mai multe cereri au fost depuse la Academia Forţelor Armate "Alexandru cel Bun", Academia "Ștefan cel Mare", USMF "N.Testemiţanu", USM, UTM, ASEM, UPS "Ion Creangă".

La universităţile cu profil pedagogic, cele mai multe cereri în raport cu numărul de locuri oferite au fost depuse la UPS "Ion Creangă", Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălţi și la USM.

În același timp, la instituțiile de învățământ superior privat, cele mai multe cereri au fost depuse la ULIM, Universitatea de Studii Europene din Moldova, Universitatea Cooperatist – Comercială din Moldova.

Admiterea în instituțiile de învățământ superior se va desfășura până la 31 august curent. În acest an, fiecare universitate a stabilit propriile termene de depunere a dosarelor, de desfăşurare a concursului de admitere, de anunţare a rezultatelor intermediare şi finale.

http://www.realitatea.md/