You are here

Moldtelecom a oferit Prime TV prima poziție în pachetele pentru abonații televiziunii digitale, în defavoarea Moldova 1

26 August 2014
1636 reads
Operatorul național de telecomunicații Moldtelecom a anunțat despre modificarea ordinii canalelor din pachetele de servicii pentru abonații televiziunii digitale, informează adevărul.md, citând serviciul de presă al companiei.

Potrivit modificărilor, postul național de televiziune Moldova 1 a fost schimbat de pe primul loc pe locul cinci. Primele poziții în noua grilă au fost ocupate de către posturile private Prime TV, 2 Plus, Canal 3 și Publika TV. Astfel, din 25 august, cei care s-au obișnuit să privească postul TV7 de pe poziția trei ar trebui să-l caute pe poziția nouă, înainte de RTR Moldova și după Realitatea TV.

Pro TV Chișinău a trecut de pe locul patru pe locul șapte, iar Jurnal TV de pe cinci pe șase. „Rearanjarea canalelor a fost efectuată în scopul facilitării accesului abonaţilor la canalele de acelaşi gen, tematică, limbă de difuzare şi popularitate. Sunt luate în considerare toate sugestiile abonaţilor, astfel încât să satisfacă cele mai exigente cerinţe”, se spune în comunicatul emis de către Moldtelecom.

Directorul Moldova 1, Mircea Surdu, are însă o părere negativă despre o asemenea decizie a operatorului național. „Este totuși o obligațiune - dacă nu una prin lege, atunci una morală - ca Moldova 1 să fie pe primul loc”, a menționat directorul postului public de televiziune. Acesta a mai spus că va consulta serviciul juridic pentru a lua o decizie privind acțiunile ulterioare în acest sens.

Potrivit informațiilor vehiculate de presă, posturile de televiziune care au ajuns pe primele poziții în ordinea canalelor stabilită de Moldtelecom (PRIME, 2 Plus, Canal 3 și Publika TV) fac parte din holdingul General Media Grup, controlat de politicianul Vlad Plahotnic. Conform Barometrului Opiniei Publice (BOP) din luna aprilie, 30% din respondenții care au afirmat că TV este cea ma importantă sursă media au menționat că cel mai des se informează de la postul public Moldova 1, pe locul doi în topul preferințelor situându-se Prime TV (21%). Moldtelecom precizează că fiecare abonat își poate crea propria listă de canale favorite și chiar poate bloca posturile ce nu-i plac.
 
Sursa: http://www.flux.md