You are here

CCA va deține în 2016 pentru prima dată preşedinţia unei reuniuni de nivel internaţional

24 September 2014
1318 reads
Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova va prezida  Forumul Autorităţilor de Reglementare din Ţările Mării Negre (BRAF) în 2016. Decizia a fost luată la cea de-a V-a reuniune anuală BRAF, cu votul unanim al participanților, informează portalul cca.md.

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 10-11 septembrie 2014, sub patronajul Consiliului Naţional al Audiovizualului din Azerbaidjan (NTRC). Din partea Republicii Moldova, la reuniunea din Baku au fost prezenți preşedintele CCA, Marian Pocaznoi, şi membrul CCA, Dinu Ciocan.

Pe lângă informația despre activitatea consiliului, delegaţia noastră a supus atenției participanților la Forum un raport despre importanţa educaţiei media pentru protejarea copiilor şi adolescenţilor de imaginile şi informaţiile nefiltrate, furnizate de posturile TV, protecţia drepturilor copiilor constituind o chestiune prioritară pe agenda Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Potrivit aceleiași surse, la reuniune s-a discutat și despre manipulare, propagandă şi dezinformare prin intermediul mass-media, dezbaterile fiind axate pe diferite studii de caz, atât pe exemple de jurnalism autentic, profesionist, cât şi pe situaţii de dezinformare şi încălcare a eticii jurnalistice. S-a făcut referire și la regula celor trei surse, valabila nu doar pentru jurnaliştii profesionişti, cât şi pentru consumatorii de informaţie.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului este membru BRAF din 2009 şi pentru prima dată va deţine preşedinţia unei reuniuni de nivel internaţional.