You are here

Radio Moldova: 84 de ani de la înființare

30 October 2014
1741 reads
Postul public de radio a marcat, pe 30 octombrie, 84 de ani de la fondare. În acest răstimp, potrivit unui comunicat plasat pe site-ul instituției – www.trm.md –,  în arhiva sonoră a radiodifuziunii naţionale s-au depozitat peste 70 mii exemplare de înregistrări muzicale pe diferite suporturi şi peste 20 mii exemplare de benzi vorbite. ”Șapte ani de audiţie non stop i-ar fi necesare unei persoane în încercarea de a le parcurge integral”, se menționează în comunicat.
 
Radiodifuzorul național a colectat şi păstrat până în prezent o mare parte din patrimoniul cultural al ţării. Radio Moldova se conduce de sloganul: „Al meu, al tău, al tuturor”, ceea ce înseamnă un post de radio ascultat cu interes în fiecare casă. ”Încercăm să fim acea sursă care să fie la îndemână oricând, pentru a informa util și pe segment muzical, politic, economic, cultural, istoric, religie, moral, tineret, copii și vârstnici”, afirmă Alexandru Dorogan, directorul instituției.
 
Ziua de 30 octombrie are mai multe semnificații pentru colaboratorii postului public de radio. În tendința de a-și valorifica potențialul și a diversifica produsele, IPNA Compania „Teleradio-Moldova” a lansat pe piaţa mediatică autohtonă în această zi, doar că în ani diferiți, posturi de radio de nişă: în 2008 - Radio Moldova Muzical, iar în 2012 - Radio Moldova Tineret.

Sursa foto: www.trm.md