You are here

CCA a avertizat public mai multe posturi de televiziune pentru nerespectarea regulamentului privind reflectarea campaniei electorale

07 November 2014
2058 reads
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aplicat avertizare publică, astăzi, 7 noiembrie, mai multor posturi de televiziune pentru încălcarea Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Astfel, în urma examinării raportului de monitorizare, membrii CCA au avertizat următoarele posturi de televiziune: Prime, Publika TV, Canal 3, Canal 2, N4, TV7, Jurnal TV, Accent TV, Euro TV și Ren Moldova.
 
Două posturi de televiziune, PRO TV Chișinău și postul public Moldova 1, potrivit raportului, au reușit să respecte cel mai bine principiul imparțialității și echilibrului politic în știri.

Membrii autorității de reglementare a audiovizualului au constatat un șir de încălcări la celelalte posturi supuse monitorizării. Astfel, radiodifuzorii ”Prime”, ”Publika TV”, ”Canal 2” şi ”Canal 3” au favorizat vădit Partidul Democrat din Moldova, precum şi pe liderul acestuia, M. Lupu; iar posturile ”TV 7”, ”N 4” şi ”Euro TV” au promovat şi evidenţiat Partidul Liberat Democrat din Moldova şi pe liderul acestuia, V. Filat.

La postul de televiziune ”Jurnal TV”, raportul atestă un dezechilibru în ceea ce priveşte timpul oferit pentru opinii şi comentarii la adresa  partidelor PDM și PLDM.

Postul de televiziune ”Accent TV” a favorizat Partidul Politic „PATRIA” şi pe liderul acestuia, R. Usatîi, iar postul TV ”Ren Moldova” a mediatizat cu prioritate Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, se mai spune în raport.

La începutul săptămânii curente, un raport de monitorizare a presei au prezentat şi reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale de media, care  au constatat că, odată cu apropierea datei alegerilor, se agravează și situația cu privire la reflectarea echidistantă a campaniei electorale.
 

Foto: IPN