You are here

CCA a aplicat amendă minimă radiodifuzorilor locali pentru neprezentarea rapoartelor de reflectare a campaniei electorale

21 November 2014
1416 reads
Radiodifuzorii locali s-au ales, vineri, 21 noiembrie, cu amendă minimă din partea Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) pentru neprezentarea rapoartelor de monitorizare privind volumul de publicitate electorală. Anterior, acești radiodifuzori au fost atenționați și avertizați public în privința obligațiunilor de a prezenta informațiile respective la instituția de reglementare a audiovizualului.

Astfel, CCA  a aplicat amendă de 1800 de lei pentru fiecare din următorii radiodifuzori locali: FLOR – TV, Inter TV,  Canal Regional, FLOR – FM, Budgeac-FM, ART FM şi  Radio Pro-Mingir.

Acești radiodifuzori nu au prezentat la CCA până în present niciun raport referitor la informațiile despre volumul de publicitate electorală și spoturile de educație a alegătorilor, elaborate de Comisia Electorală Centrală.

Tot astăzi, CCA a examinat cel de-a treilea Raport de monitorizare a reflectării campaniei pentru alegerile din 30 noiembrie. Membrii CCA au constatat că majoritatea posturilor de televiziune au reflectat campania electorală echilibrat, însă unele din aceștea continuă să favorizeze ușor anumiți concurenți electorali.