You are here

Trei jurnaliste din R. Moldova, printre finaliştii unui prestigios concurs media în România

28 November 2014
1698 reads
Lilia Zaharia de la Asociaţia Presei Independente (API), Olga Ceaglei de la Centrul de Investigații Jurnalistice și Valentina Basiul de la „Adevărul” Moldova (actualmente jurnalistă la Radio Europa Liberă) sunt printre finaliștii concursului “Tânărul Jurnalist al Anului”, desfășurat recent în România. La ediția a XV-a, aniversară, din acest an,  au fost înscriși 60 de participanți, printre care 20 de reprezentanți din mass-media locală și trei din R. Moldova.

Lilia Zaharia a fost nominalizată la secțiunea Justiție și Stat de drept pentru investigația  Judecători cu case „fără preț” și pământuri „fără valoare”, iar Olga Ceaglei și Valentina Basiul au devenit finaliste în cadrul secțiunii Mediu & Ecologie, pentru investigația Adevărul despre codrii Moldovei: bani, tupeu şi pile-n Parlament.

Membrii juriului au ales 12 finaliști la cele patru secțiuni specializate:  Justiție și Stat de drept; Actualitate internă; Mediu & Ecologie; Economie, finanțe & bănci. Ulterior, la fiecare secțiune  a fost desemnat câte un câştigător, care a intrat în posesia Marelui premiu, în valoare de 1000 de Euro. Aceştia sunt: Victor Cozmei (Hotnews.ro), Andreea Pavel (Info Sud-Est, Constanța), Roxana Pricop (ziarul Financiar) și Anca Simina (Gândul.info).

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului" este adresat ziariștilor din presa scrisă, cu vârsta până la 35 de ani. Prima ediție a competiţiei s-a desfășurat în 1998. Pe parcursul celor 15 ediții au devenit laureaţi 75 de jurnalişti, la 21 de secțiuni.

Foto: http://freedomhouse.ro