You are here

Preşedintele „Teleradio Gagauzia” a fost demis. Consiliul de Observatori a numit unul interimar

04 December 2014
1043 reads
Preşedintele companiei publice din Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia „Teleradio Gagauzia”, Grigorii Radov, a fost demis din funcţie pentru neglijenţă în serviciu.

Directorul tehnic al „Teleradio Gagauzia”, Iaroslav Bulgaru, a fost numit astăzi director interimar al companiei publice, în cadrul şedinţei Consiliului de Observatori (CO). Pentru această decizie au votat cinci din cei şapte membri ai CO. Membrii CO l-au criticat pe Radov pentru faptul că a plecat la concursul Turkvision-2014, care a avut loc în Kazani, fără a numi o persoană care să-l înlocuiască în timpul absenţei lui de la conducerea companiei, scrie gagauzinfo.md.

„Întreaga săptămână compania publică a rămas fără conducător. De ce nu aţi anunţat Consiliul de Observatori despre lipsa dumneavoastră?”, l-a întrebat membrul CO, Sofia Surnina pe Grigorii Radov. Acesta s-a limitat să răspundă doar că „probabil, aceasta a fost o greşeală a mea”. Potrivit sursei, iniţial, Consiliul de Observatori al „Teleradio Gagauzia” l-a propus pe directorul radioului local, Maria Parfionova, să îndeplinească interimatul funcţiei de preşedinte al companiei publice.

Aceasta însă a refuzat funcţia, menţionând că „la radio lucrează trei oameni şi nu va reuşi să îndeplinească funcţii adăugătoare”. Interimatul l-a refuzat şi directorul postului de televiziune GRT, Vitalii Gaidarji. Iaroslav Bulgaru a fost numit director tehnic al companiei publice „Teleradio Gagauzia” în august 2013.

Sursa: http://adevarul.ro/
Foto: Gagauz Media