Eşti aici

Jurnalistele Eugenia Pogor și Natalia Porubin au câștigat un prestigios concurs și vor efectua o vizită de documentare la Geneva

03 Octombrie 2016
2935 de afişări
Juriul Concursului naţional de articole/reportaje şi emisiuni la tema drepturilor omului în Republica Moldova a desemnat vineri, 30 septembrie, câștigătorii. Aceștia sunt Eugenia Pogor de la ”Radio Europa Liberă”, care a acumulat 1032 puncte și Natalia Porubin de la ”Centrul de Investigații Jurnalistice”, cu 994 puncte. Concursul a fost organizat de către Asociaţia Presei Independente (API) şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și s-a desfășurat în perioada martie-septembrie 2016.

Scopul competiției a fost să menționeze cele mai bune materiale despre îndeplinirea angajamentelor asumate de autorităţi în cadrul exerciţiului internaţional - Evaluarea Periodică Universală (EPU). Au fost invitați să participe reprezentanți ai tuturor instituțiilor media din țară. În total s-au înregistrat 12 jurnaliști de la posturile de radio și tv, ziare, portaluri informaţionale, presă regională, care au prezentat pentru jurizare 30 de materiale jurnalistice.

Solicitat de ”Media Azi” să comenteze rezultatele concursului, membrul juriului, jurnalistul Gheorghe Budeanu, ne-a relatat: „Toate articolele au fost bune și a fost greu de selectat. Opinia membrilor juriului a fost corectă, deoarece cele două câștigătoare au respectat în totalitate condițiile concursului”.
 

Organizatorii au anunțat din start că vor fi aleși doi câștigători, iar premiul va fi o vizită de documentare la Geneva, unde cei doi jurnaliști vor participa, toamna curentă, la sesiunea Consiliului ONU pentru drepturile omului, în cadrul căreia autorităţile Republicii Moldova vor prezenta raportul de realizare a recomandărilor EPU.

_________
Concursul a avut loc cu suportul organizației Civil Rights Defenders, Suedia, partener CJI și API.