Eşti aici

Emisiunea „Media Azi”, ediția 52: Cu ce rămânem, dacă nu mai avem finanțare din Occident?

18 August 2017
1621 de afişări
Președintele Igor Dodon este deranjat de faptul că în RM există instituții mass-media și ONG-uri finanțate din Occident și se întreabă cum ar reacționa societatea civilă și presa independentă dacă Federația Rusă ar face același lucru. Subiectul este discutat în ediția 52 a emisiunii „Media Azi” de către jurnalistul Nicolae Negru, gazda emisiunii, și invitata sa, Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Așadar, cum obțin ONG-urile bani de la Occident? Ce criterii trebuie să întrunească o organizație pentru a i se acorda un grant? Și cu ce rămânem, dacă nu mai avem finanțare din Occident?
Aflați, de asemenea, ce cred participanții la emisiune despre inițiativa ministrului Justiției de a limita activitatea unor ONG-uri finanțate din exterior și dacă există vreo legătură între această inițiativă și declarațiile președintelui Dodon.

---------------------
Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.