Eşti aici

Media Azi: Competiția pentru audiență vs deontologia profesională

11 Iunie 2018
1228 de afişări
Modul în care a fost reflectat în mass-media cazul tânărului bătut lângă un centru comercial din capitală de câțiva luptători K 1 și care a decedat câteva zile mai târziu a trezit mai multe discuții vizavi de deontologia jurnalistului, dar și de corectitudinea instituțiilor publice.
 
Unii jurnaliști au fost criticați pentru că, inclusiv în goană după audiență, au folosit date personale „picante”, dar irelevante din dosarul victimei, care au pus-o într-o lumină negativă. Reprezentanții instituțiilor de drept – pentru că au furnizat portalului de știri, în mod exclusiv, acele detalii din dosar.
 
Cine a abuzat mai mult în acest caz? Și cum ar trebui să scriem, de fapt, despre subiectele sensibile, de interes public?
 
Subiectul este abordat în ediția 80 a emisiunii Media Azi, în care jurnalista Irina Gotișan a discutat cu directoarea Ziarului de Gardă, Alina Radu.  

Emisiunea „Media Azi” este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.