Eşti aici

Media Azi: Are presa scrisă șanse de supraviețuire în Moldova?

25 Iunie 2018
1025 de afişări
În timp ce în țări ca Germania, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii tirajele presei scrise sunt în creștere, iar ziarele și revistele câștigă teren în față mediei online, în Republica Moldova puținele publicații ce apar astăzi pe piață se confruntă cu dificultăți grave, care le pot duce la faliment.

Cum rezistă printul în condițiile în care hârtia se scumpește, iar peste o jumătate din costul ziarului ajunge la întreprinderea de stat Poșta Moldovei? Cine ar trebui să susțină presa scrisă și ce politici ar putea elabora statul în acest sens?

Acestea și alte aspecte au fost discutate în ediția 82 a emisiunii Media Azi de către jurnalistul Ivan Sveatcenko și invitatul său, fondatorul ziarului „Berega Dnestra” (Maluri de Nistru), Artiom Varenița.

 

______________________________

Emisiunea „Media Azi” este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele.
Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.