Eşti aici

Susține o idee! CJI îndeamnă consumatorii de media să contribuie cu donații pentru realizarea a trei proiecte propuse de jurnaliști

06 Decembrie 2019
1158 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a demarat o campanie de adunare de fonduri pentru trei echipe de jurnaliști care au propus subiecte de interes public, după ce acum o săptămână a lansat un concurs prin care au fost colectate ideile.
 
Astfel, au fost selectate proiectele propuse de jurnaliștii de la Cu Sens, Studio L de la Căușeni și TezAur de la Moldova 1.

Echipa Cu Sens și-a propus să realizeze o investigație video în care vor prezenta felul în care au fost gestionate bugetele alocate pentru mediu în ultimii cinci ani, cine sunt beneficiarii reali ai acestor bani, dar și în ce măsură cei care gestionează ineficient resursele publici sunt trași la răspundere.

Renata Lupacescu și colegii săi de la postul de televiziune Studio-L de la Căușeni atenționează că raionul Căușeni este în prag de catastrofă ecologică, iar autoritățile locale nu întreprind măsuri suficiente pentru a o preveni. Astfel, jurnalista își propune să realizeze un material amplu prin care să sesizeze societatea despre riscurile acestei situații.
 
Irina Ropot, realizatoarea emisiunii TezAur de la Moldova 1, vrea să readucă în fața telespectatorilor obiceiuri de iarnă pe cale de dispariție, tradiții inedite de Crăciun, parte a patrimoniului cultural imaterial național. Echipa TezAur urmează să ajungă în mai multe sate din Republica Moldova unde va filma, inclusiv cu drona, colinde unice.
 
Donațiile pot fi făcute prin intermediul paginii web Media Hub, gestionată de CJI, la rubrica „Susține o idee!”, unde au fost prezentate proiectele celor trei echipe.
 
CJI și-a propus astfel să vină în susținerea jurnaliștilor care au idei de subiecte de interes public, dar bugetele cărora sunt limitate.