Eşti aici

Centrul pentru Jurnalism Independent are un nou site. Cji.md, principala platformă de informare despre activitatea organizației

02 Septembrie 2021
2361 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează un nou site care va fi principala platformă de informare despre activitatea organizației. www.cji.md devine astfel o sursă ce cuprinde nu doar „CV”-ul cu detalii din cei peste 25 de ani ai instituției, ci și un portal cu oportunități pentru jurnaliști, dar și pentru consumatorii de media. Totodată, www.media-azi.md, unde până în prezent se regăsea informația despre CJI, dar și oportunitățile oferite de organizație, va rămâne o sursă pentru și despre comunitatea media din Republica Moldova, accesibilă și pentru cei care urmăresc sau sunt interesați de evoluțiile din domeniul media.

Pe www.cji.md veți afla detalii despre cele mai recente activități desfășurate pe fiecare direcție în parte de care se ocupă CJI: instruire și asistență pentru jurnaliști, politici publice și cercetare, educație media, asistență juridică.

Tot pe noul site veți avea acces la informații despre principalele evenimente ale anului organizate de CJI, cum ar fi Gala Presei sau Zilele Libertății Presei. Platforma conține date și despre campaniile desfășurate de CJI, aici fiind publicate și declarațiile sau petițiile scrise și semnate de echipa Centrului pentru Jurnalism Independent.

CJI este prima organizație neguvernamentală de media din Republica Moldova care, din 1994, susține presa liberă și vine în ajutorul jurnaliștilor care s-au angajat să respecte normele deontologice.

De peste 25 de ani, CJI promovează respectarea dreptului la libertatea de exprimare, dar și a dreptului de acces la informație. De câțiva ani, organizația instruiește mesageri ai gândirii critice, numărul lor fiind tot mai mare de la un an la altul. La fel, CJI sesizează constant despre pericolul dezinformării și responsabilizăm autoritățile.