Proiectul include un program de mentorat care presupune o instruire complexă pentru manageri, reporteri, editori video şi cameramani. Beneficiarii acestui program vor fi colaboratorii posturilor Eni Ay TV, ATV Comrat şi Teleradio-Găgăuzia din Comrat.
Care instituţii media deţin întâietatea în topul preferinţelor publicului vom afla în luna aprilie, atunci când vor fi făcute publice datele studiului naţional de audienţă, realizat în cadrul acestui proiect. Ulterior, CJI va organiza şi un program de instruire pentru toţi reprezentanţii mass-media interesaţi de cercetările de audienţă şi descifrarea lor corectă.
Proiectul mai include şi un program de instruire axat pe elemente de etică şi profesionalism în jurnalism, precum şi editarea şi distribuirea unui ghid de bune practici pentru presa online.
În mare parte, aceste activităţi sunt o continuitate a proiectului cu acelaşi nume implementat în anul 2011 şi au fost reluate reieşind din interesul sporit al mass-media faţă de acestea, dar şi din necesităţile de instruire ale beneficiarilor.
Proiectul “Dezvoltarea capacităţilor mass media din Republica Moldova, inclusiv din UTA Găgăuz-Yeri”, implementat de către CJI în perioada ianuarie –septembrie 2012, cu susţinerea financiară a Civil Rights Defenders (fostul Comitet Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia).