Eşti aici

ONGurile de media isi exprima ingrijorarea in legatura cu agresarea echipei PRO TV

11 Martie 2013
2099 de afişări

Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă îngrijorarea în legătură cu agresarea echipei de filmare a postului de televiziune Pro TV Chişinău, aflată în exercițiul funcțiunii. Joi, 28 februarie 2013, un reporter şi cameramanul postului au fost agresaţi verbal şi fizic în timp ce încercau să realizeze un subiect de interes public despre casa unei magistrate de la Curtea de Apel. Încercând să abordeze proprietarii imobilului, jurnalista a fost îmbrâncită și intimidată de soțul judecătoarei, avocat de profesie, care i-a cerut să înceteze filmările, lovind camera de filmat.

Reamintim că imobilul deținut de fosta vicepreședintă a Curții de Apel Economice, Maria Moraru, acum judecătoare la Curtea de Apel, a devenit subiect de știre după ce publicația de investigații “Ziarul de Gardă” a scris că familia Moraru a intrat în posesia casei în timp ce clădirea era sechestrată de o instanță de judecată. Potrivit publicației, valoarea casei cu 3 nivele și mansardă ar fi de 400 000 euro, iar judecătoarea ar fi declarat că valoarea acesteia e de doar 10 000 euro.

Pornind de la premisa că scopul exercitării profesiei de avocat îl constituie promovarea şi apărarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale persoanelor fizice şi juridice, solicităm Uniunii Avocaților din Moldova să se autosesizeze în legătură cu acest caz și să ia atitudine față de comportamentul inadecvat al avocatului Moraru.

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociaţia Presei Independente
Centrul de Investigaţii Jurnalistice
Centrul "Acces-Info"
Comitetul  pentru Libertatea Presei
Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova